Neljapäev, aprill 5, 2012
 

Kultuuriministeeriumi muuseuminõunik Marju Reismaa Tobiase muuseumist

Erakogu
Hiiumaa muuseumi napp eelarve ja 2001. aasta tasemel majanduskulud ei võimalda neil enam hallata muuseumi filiaale sh helilooja Rudolf Tobiase memoriaalmuuseumi. Mida kavatseb ministeerium ette võtta, et unikaalse helilooja unikaalne kodumaja muuseumina säiliks?
Kultuuriministeeriumi muuseuminõunik Marju Reismaa: “Kultuuriministeeriumi, muinsuskaitseameti ning Eesti teatri- ja muusikamuuseumi esindajad tutvusid eelmisel kolmapäeval kohapeal olukorraga. Kuna Käina valla jaoks on lähiaja investeeringutest esmatähtis Käina kiriku varemete baasil kontserdipaiga väljaehitamine, siis leiti, et on igati hea mõte Rudolf Tobiase ekspositsioon sinna üle viia. Seni, et tagada museaalide säilimine, viiakse pillid üle Eesti teatri- ja muusikamuuseumi hoole alla ning Hiiumaa muuseum kaalub hoone enampakkumise korras rendile andmist. Hoones ei pea tingimata jätkuma tegevus muuseumina, vaid see võib edasi toimida nt kunstnike ateljee, külaseltsi või koguduse kooskäimiskohana.”

Küsis HARDA ROOSNA

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411