Teisipäev, aprill 3, 2012
 

Koolitants 2012 hiidlaste jaoks lõppenud

www.koolitants.ee
Hiiumaa noored tantsijad Koolitantsu finaali ei pääsenud, kuid tänu tihedale esinemisgraafikule said proovida
Vanemuise lava.
Tegelikult pidid piirkondlikku vooru pääsenud Hiiumaa noored tantsijad esinema Pärnu kontserdimajas nagu mullugi. 21.–26. märtsini toimunud sõit Poolasse, Krakovis peetud laste tantsufestivalile Travelling, tõi kaasa olukorra, et hiidlased esinesid hoopis Tartus Vanemuise teatri Suure maja laval.
Tantsuõpetaja Tiina Kaev tunnistas, et tervet kontserti ta ise ei näinud, kuid Hiiumaa lapsed olid tublid: “Lapsed said laval hästi hakkama, esinesid julgelt ega eksinud suurel laval ära.”
Ta vahendas kõige nooremate, esimese klassi õpilastest ja koolieelikutest koosnenud tantsurühma ühe lapsevanema vaadet saalist, kes rääkis, et kui Kärdla esinemisel pabistasid lapsed rohkem, siis Vanemuise laval tundsid end kui “vanad kalad”.
Hiiumaa tantsijatest said Vanemuise teatri laval esineda viis Kärdla truppi igaüks ühe tantsuga: Minnid-Mannid tantsuga “Heliredel”, Kiisud tantsuga “Öö”, Tt-stuudio teine rühm tantsuga “Hunt Kriimsilma seitse ametit”, Tt esimene rühm tantsuga “Kes nad on?” ja epic LXV tantsuga “EKT ehk abituriendid ootavad eksamit.
Eile avalikustas Koolitantsu žürii finaalvõistlusele pääsenud tantsud. Algselt plaanitud u 64 tantsu asemel pääses neid lõppkontserdile koguni 82.
Kõige rohkem, 26 tantsu on laval Tallinna koolide truppidelt, järgnevad Tartu 17 ja Pärnu 9 tantsunumbriga. Võru linn on finaalis kuue, Kohtla-Järve viie, Viljandi nelja ning Põlva, ja Narva kumbki kolme tantsuga. Ühe tantsuga pääsesid finaalkontserdile Sillamäe, Saue, Elva, Varstu, Valga, Põltsamaa, Jõgeva, Antsla ja Viimsi tantsijad.
Koolitantsu finaalkontsert on Tallinnas Nokia Kontserdimajas 21. aprillil. ETV salvestab selle erisaatena.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411