Teisipäev, aprill 10, 2012
 

Hiidlanna luulekogumik valmis Hollandis

Tõnis Kannel
Uskumatu, kuid tõsi – Hiiumaa luuletaja Mare Murumets laskis oma parimate luuletuste kogumiku “Hiiumaa heiastusi” trükkida Hollandis, kirjastuses Blurb.
Autor rääkis, et tegemist on kirjastusega, kus saab raamatuid tellida kasvõi ühekaupa. Eestis ta sellist võimalust ei leidnud, väikseim võimalik trükiarv olnuks 50 ja eksemplari hind seejuures sama, mis Hollandi kirjastusel.
“Tahtsin, et mu paremad luuletused oleks koos ilusate piltide ja kõvade kaantega raamatus, esialgu vaid oma pere jaoks. Siis aga hakkasid sõbrad raamatut küsima ja nii tellisime neid paarkümmend juurde. Ehk teeme veel lisaks kümmekond,” selgitas autor.
Neljapäeval, 12. aprillil kell 18 esitleb Murumets oma raamatut Hiiumaa muuseumi taga metsas ehk Rannapargis. Raamatu fotod on luuletaja abikaasa Tõnis Kanneli looming.
Raamatuid valmib ehk 30 ringis ning autor müüb neid tänu kultuurkapitali toetusele alla omahinna. “Tulu teenimine ei ole minu eesmärk,” lisas autor, kelle luuletused on tihti Hiiumaa teemalised, räägivad loodusest ja armastusest.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411