Reede, märts 2, 2012
 

Suur must koer hirmutab öösiti inimesi

Kärdlas liigub hilistel õhtutundidel lahtiselt ringi suur must koer, kes ehmatab inimesi joostes haukudes ja lõrisedes nende poole. Koera või koeri on kohatud Allika, Aia, Tiigi, Vabaduse tänaval ja Kõrgessaare maanteel, enamasti ajavahemikul kella 22–23ni.
Hiiu Lehe poole pöördus lehelugeja, kes sattus kurja koeraga kokku Allika ja Kõrgessaare tänava ristis. Samas kohas nägi sama koera ka Madli Kähr, kes kirjeldab koledat kogemust ja hoiatab teisi hiliseid kõndijaid ohu eest Facebookis: “Teist õhtut ründas mind kodu ukse ees võõras suur must koer. Olen südamest tänulik autojuhile, kes hetkeks peatus ja eluka signaaliga eemale peletas, kuniks eluga tuppa sain.”
Katrin Sagrits meenutab mullu suvel juhtunut, kus Aia tänaval ründas teda, tema last ja lapse sõbrannat samuti suur must koer. Tookord tuli politsei kohale ja koer viidi ära. Omanik saatis talle politsei vahendusel juhtunu pärast vabanduse ja lubaduse, et koer on edaspidi kinni.
Kärdla linnavalitsuse töötaja Kadri Randmaa ütles, et linnavalitsus on kõik meetmed tarvitusele võtnud, et praegu inimesi hirmutav koer, kes ilmselt ei ole registris, välja selgitada. Mitmed suurte koerte omanikud, kellega Randmaa seni on ühendust võtnud, on kinnitanud, et nende koer vabalt tänaval ei hulgu.
Loodetavasti ei kujuta koeraomanikud ette, et Kärdlas öösiti üldse keegi ringi ei liigu – on nii mitmeidki tööinimesi, kes alles hilisel öötunnil koju lähevad.
Igal juhul ei tohi koerad lahtiselt ringi hulkuda ei öösel ega päeval.
Hiiu Leht loodab, et linnavalitsus ja politsei lahtiselt hulkuvate koerte omaniku(d) välja selgitavad ja nad korrale kutsuvad.

2. märts 2012

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411