Reede, märts 2, 2012
 

Ministeerium unustas kokkuleppe

Ministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Tarmo Ots ütles Hiiu lehele, et nemad ei püüa nn talvist sõiduplaani pikendada 1. maini: “Hiiu maavalitsus võib kinnitada, et ühtegi sellist ametlikku/mitteametlikku ettepanekut ei ole keegi teinud ega planeeri käesoleval hetkel ka teha.”
Hiiumaa ettevõtjate liidu juhatuse esimees Tanel Malk selgitas, et kui võrrelda tänavust ja mullust sõiduplaani, siis pole tõepoolest erinevust ja kevadine sõiduplaan hakkab kehtima 12. nädalast ehk 19. märtsist.
Malk ütles, et samas on ministeeriumi esindajad unustanud detsembris saavutatud kokkuleppe, mille kohaselt pidanuks Hiiumaa liinil aastaringselt olema kuus põhireisi ja suvine sõiduplaan märksa tihedam. See oleks aasta peale teinud 200 reisi rohkem.
Hiiu maavalitsuse poolt pakutud variant nägi ette tihedamale ehk kolmetunnisele kevadgraafikule üleminekut 1. aprillist.
OÜ Väinamere Liinid juhataja Urmas Treiel ütles kolmapäeval Hiiu Lehele, et tõenäoliselt ministeerium seda ei kinnita ja loodetud tihedam sõiduplaan rakendub ehk alles 1. maist.
Nii on ministeerium kokkuleppest taganenud ja rahanappusele viidates viivitab uue, kaasaegsema sõiduplaani rakendamisega. Otsuseid aga õigustab viitamisega mullusele sõiduplaanile, mis saare ettevõtjaid ei rahulda.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411