Teisipäev, märts 6, 2012
 

Kooliteatrite festivali auhinnad jagatud

Jaanus Kõrv | Hiiu Leht
Hiiumaa kooliteatrite päevalt pälvisid näitlejapreemiad Jan Kibus, Johanna Aasma, Magnus Saarna ja Annika Põitel. Riigifestivalile pääsesid Kärdla nukuteater, Palade põhikooli ja Kärdla kultuurikeskuse näitering.
Laupäev oli Kärdla kultuurikeskus kooliteatrite päralt, välja tuli selgitada trupid, mis lähevad  hiidlaste au kaitsma üleriigilisele kooliteatrite festivalile. Üks etendus toimus ka nukuteatri majas Uus tn 1.
Kuna kooliteatrite festivalid toimuvad nii maakondlikus kui lõppvoorus eraldi kolmes vanuse­astmes: 1.–4., 5.–9. ja 10–12. klassid, oli žüriil võimalus anda kolmele trupile peapreemia ja avada neile edasipääsutee üleriigilisele festivalile.
Algklasside astmes esindab Hiiumaad 11.–12. mail Paides toimuvas lõppvoorus Kärdla nukuteater lavastusega “Viis pisikest pingviini”.
Põhikooli klasside lõppvooru, mis toimub 27.–28 aprillil Kuusalus, pääses Palade põhikooli näitering tükiga “Kuidas seitse rätsepat Türgi sõtta lähevad”.
Gümnaasiumiklassidest esindab hiidlasi Kärdla kultuurikeskuse näitering lavastusega “Viator ja drüaad”.
Näitlejapreemiad said Jan Kibus Pisikese pingviini Gvini osatäitmises eest (“Viis pisikest pingviini”), Johanna Aasma Karini kehastuse eest lavastuses (“Väikesed ühikahiired”), Magnus Saarna Olavi osa eest (“Varastatud oranžis jalgrattas”) ja Annika Põitel Daam minevikust rolli eest lavaloos (“Kohtuotsus”).
Žürii oli sedakorda koosseisus: Eesti harrastusteatrite liidu esindaja Maret Oomer, T-Teatri näitleja Piret Eesmaa, Emmaste põhikooli direktor Ruti Nõmm, kooliteatri tegelane Velli Barinov ja Jaanus Kõrv.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411