Teisipäev, märts 27, 2012
 

Kohus vabastas mehed tapmissüüst

Pärnu maakohus vabastas reedel kaks Hiiumaa meest reedel tapmissüüst, kuid mõistis nad süüdi mitmes teises kuriteos ja määras neile siiski reaalse vangistuse, kirjutab BNS.
Kui prokuratuur süüdistas 24aastast Martin Regot ja temast aasta vanemat Juhan Gutmani tapmises ja omavolilises sissetungis, siis kohus leidis, et mehed on süüdi vaid kehalises väärkohtlemises ning omavolilises sissetungis.
Kohus määras Regole koos varasema süüteo eest mõistetud, kuid osaliselt kandmata karistusosaga kokku viie aasta, kümne kuu ja 17 päeva pikkuse vangistuse. Gutman peab aga trellide taga veetma kolm aastat, kuus kuud ja 17 päeva. Kolmandana kohtu all olnud 24aastane Argo Erk jäi süüdi omavolilises sissetungis, mille eest talle määratud nelja kuu ja üheksa päeva pikkuse vangistuse on mees juba kandnud.
Ühtlasi mõistis kohus kolmelt mehelt välja sundraha ja menetluskulud, mis ulatuvad kokku üle 6100 euro.
Veebruari alguses toimunud kohtuvaidluste käigus kinnitas Lääne ringkonnaprokurör Indrek Kalda, et tema hinnangul on nii Rego kui ka Gutmani süü tapmises ja omavolilises sissetungis tõendatud ning kohus pidanuks neile mõistma 12aastase vangistuse. Vaid omavolilises sissetungis süüdistatavale Erkile nõudis prokurör kolmekuulist tingimisi vangistust poolteise aasta pikkuse katseajaga.
Kalda kinnitas pärast kohtuotsuse kuulutamist BNSile, et esitab kindlasti apelleerimisteate, tutvub seejärel kohtu motiveeritud otsusega ning otsustab seejärel, kas viib kaasuse ringkonnakohtusse.
Eeluurimisel kogutud andmetel, kuid kohtus osaliselt ära langenud süüdistuse järgi tungisid Rego ja Gutman tunamullu suvel Kärdlas asuvasse eramusse, ründasid seal viibinud 49aastast meest ning peksid ta käte, jalgade ja ahjuroobiga surnuks.
Regot süüdistab prokuratuur ka koos Erkiga 2009. aasta alguses Kärdlas toime pandud sissetungis eramusse, kust nad varastasid erinevaid esemeid. Kannatanule tekitati vargusega kahju 42,82 eurot.
Kõiki kolme noormeest on ka varem kriminaalkorras karistatud.
Tapmise eest näeb seadus karistusena ette kuue- kuni 15aastase vangistuse. Omavolilise sissetungi eest, kui see on toime pandud grupi poolt ja vähemalt teist korda, võib kohus määrata rahalise karistuse või kuni kolmeaastase vangistuse.

BNS/HL

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411