Teisipäev, veebruar 21, 2012
 

Saarlase-hiidlase raamat valmis

Sel nädalal ilmub Jaanus Kõrvi ja Aare Martinsoni koostöös valminud raamat.
Kunstihuviline Aare Martinson, kes sellest aastast on ametis Valjala vallavanemana, on aastaid joonistanud Meie Maale karikatuure. Need meeldisid väga ka tema kunagisele füüsikaõpetajale Endel Kurgpõllule, kes soovitas nendest raamatu välja anda.
“Kurgpõld andis ka ideid, millest joonistada, ja tema ettepanekut hakkasin ükskord Kuressaarest jalgrattaga Orissaarde sõites tõsiselt kaaluma. Sõidu ajal aega ju oli ja mõtisklesin, et pildid üksinda jäävad lahjaks, teksti on ka vaja. Mõtlesin Hiiumaa mehe Jaanus Kõrvi peale, kes avaldas Küla Karla nime all mõnusaid vesteid. Talle ma ettepaneku tegin ja mees võttis pakkumise vastu,” rääkis raamatu saamisloost Aare Martinson.
Kuressaares said mehed kokku, kohaliku omaalgatuse programmist saadi 15 000 krooni (veidi alla 1000 euro) toetusraha, kuid kirjastaja leidmisega oli raskusi. Siis tegi Kõrv pakkumise Kärt ja Andres Anvelti kirjastusele Randvelt ja nemad võtsid vedu.
“Kärt ütles, et meie raamatule on juba tellimusi esitatud, võib-olla tõstame trükiarvu. Aga jäime esimese hooga siiski algselt kokku lepitud 500 juurde,” selgitas Hiiu Lehe ajakirjanikuna töötav Jaanus Kõrv.
Raamat tuleb kõvade kaan­tega, selles on 75 Kõrvi vestet ja 75 Martinsoni pilti. Poodidesse peaks raamat “Aare Martinson joonistab  Küla Karla kirjutab” jõudma sel nädalal.
Raamatu trükib Tartu trükikoda Greif OÜ ja selle esitlus Saaremaal on planeeritud 7. märtsile. Hiiumaa esitluse asjaolud selguvad edaspidi.
VELJO KUIVJÕGI
MM

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411