Teisipäev, veebruar 28, 2012
 

Maakonnavapp ja jupike köit

Nelja aasta jooksul on Hiiu maavalitsuse poolt omistatud maakonna teeneteplaat üheksale inimesele. Neljapäeval said koos kolme värske teeneteplaadi laureaadiga ka varem tunnustatud rinnamärgi, mida koos teiste aumärkidega koos kanda.
Märk kujutab Hiiu maakonna vappi, mille hõbedasel kilbil püstine kolme sõlmega punane köis ja neli punast liiliat. Vapi neli liiliat sümboliseerivad Hiiumaa nelja valda. Köis pärineb muistendist, milles hiiu taat kingib merehädas Hiiumaale sattunud kalameestele kolme tuulesõlmega köiejupi, et nad selle abil tagasi oma koduranda jõuaks.
Kalli Seina kujundatud märgi taha on kinnitatud jupike punast siidnööri, mis markeerib tuulesõlmedega köit. “Tahtsin selle märgi teha väikese kiiksuga,” selgitas kunstnik, kes on ka Hiiu maakonna teeneteplaadi autor.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411