Teisipäev, veebruar 28, 2012
 

Kärdla noored jalgpallurid mängivad uuel hooajal meesteliigas

Noored jalgapallurid hakkavad mängima meesteliigas.
2008 Kärdlas noorte jalgpallitreeningud taastanud Kaupo Valting ütles, et veel mullu Kärdla LM (Linnameeskond) 96 nime all mänginud noored jalgpallurid hakkavad sel aastal mängima meesteliigas, Kärdla LM Dagöplast võistkonnas. “Usun, et neljanda liiga tase on neile päris jõukohane,” ütles Valting, kes mullu andis oma poisid üle Saaremaal töötavale jalgpallitreenerile Jan Važinskile ja jäi ise abijõuks.
Facebooki grupis Hiiumaa jalgpall on üleval rõõmus uudis, et Dagöplast jätkab Kärdla LM võistkonna toetamist ning võistkond saab uued vormid ja särkidele täiesti uue embleemi (pildil).
Hiiumaalt mängib täiskasvanute liigades kaks võistkonda. Kärdla linnameeskond mängib III liiga lääneregioonis koos Rapla JK Atli, Rummu Dünamo, Saaremaa JK aameraaS, Kehtna FC Flora, Kernu JK Kadakas, FC Kose, Pärnu FC Metropool, Saaremaa JK, Tabasalu JK, Märjamaa Kompanii ja Eesti Koondisega.
Kärdla LM Dagöplast mängib IV liiga lääneregioonis koos PSK Alexela, FC Haiba, Lihula JK, Läänemaa Jalgpalliklubi, Taebla JK, JK Leisi, FC Lelle, FC Toompea 1994, Keila JK II, Viimsi MRJK ja Maccabiga.
Eesti jalgpalliliidu pressiteenistus teatas, et jalgpalliharrastajate arv on rekordtasemel. Sel aastal osaleb Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel jalgpallis 166 ning noorte meistrivõistlustel 314 võistkonda – mõlemal puhul on tegemist rekordiga. Nendele 480 võistkonnale lisanduvad rahvaliiga võistkonnad, kelle registreerimine alles algab ja keda mullu oli 112, see teeb kokku hinnanguliselt koguarvuks 600 võistkonda.
“Aastal 1994 alustas Eesti täiskasvanute meistrivõistlusi vaid 52 võistkonda,” meenutas Eesti Jalgpalli Liidu peasekretär Tõnu Sirel. “Jalgpalliharrastajate kasv on olnud järkjärguline ja seoses meestekoondise viimaste aastate eduga on huvi veelgi suurenenud – seda on näha nii noortegruppide täitumisest kui ka amatöörvõistlustel osalemisest.”
Eesti spordiregistri andmetel on jalgpall võimlemise järel Eestis harrastatavuselt teine spordiala. Võimlemise harrastajaid on hetkeseisuga 19 573, jalgpallil 16 679, kulturismil ja fitnessil 13 106, ujumisel 12 898 ja korvpallil 10 582.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411