Teisipäev, veebruar 7, 2012
 

Hiiumaal vähemalt 6000 elanikku

Hiidlasi elab saarel kindlasti üle 5945, sest kuu aja jooksul on end kirja pannud just nii palju Hiiumaa elanikke. Rahvastikuregistri andmete järgi sai e-loendatud 64,4 protsenti saare arvestuslikust elanikkonnast.
Esialgsetel andmetel loendati Eestis kokku üle 62 protsendi arvestuslikust elanikkonnast. E-loenduse lõplik osakaal selgub pärast rahvaloenduse tulemuste avaldamist maikuus, kui on teada Eesti tegelik rahvaarv.
E-loendusel täideti isikuankeet 410 787 mehe ja 469 668 naise kohta, enamikus vanuserühmades oli e-loendatud naiste osakaal veidi kõrgem kui meestel.
E-loendatute vanuseline jaotus oli rahvaloenduse metoodikajuhi, professor Ene-Margit Tiidu sõnul ootuspärane. “Nooremate tööealiste (20–35aastaste) puhul oli e-loendatute osakaal vastavas vanuses isikutest üle 75 protsendi, koguni üle 77 protsendi oli see ka laste puhul, kelle eest täitsid isikuankeedid nende vanemad. Kõrgemas eas e-loendatute osakaal langes, jäädes vähemalt 60aastaste puhul 40–45 protsendi piiridesse,“ rääkis Tiit.
Rahvaloendus kestab 31. märtsini. Esimese kuu jooksul said Eesti alalised elanikud vastata küsimustikule internetis.
E-rahvaloendus lõppes plaanitust päev hiljem, 1. veebruari südaööl.
Neid, kes e-loendusel ei osalenud, külastavad ajavahemikus 16. veebruar – 31. märts  rahvaloendajad.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411