Teisipäev, veebruar 21, 2012
 

Elektriautode laadimiskoht tuleb ka Kõrgessaarde

Kredex avalikustas neljapäeval elektriautode laadimiskohad. Üllatusega avastasid lisatud skeemi uurijad, et kõige kaugemasse kanti, Kõrgessaare valda polegi laadimiskohta planeeritud.
Kõrgessaare vallavanem Jaanus Valk ütles, et tegemist on veaga ja tankla tuleb igal juhul. “See on mingi arusaamatus. Tõrge tekkis sellepärast, et Kredexile ilmselt riigimaa ei sobinud, ilmselt mingid lepingud ei jõudnud kohale,” oletas ta. Tankla asukohaks on plaanitud Kõrgessaare alevikus asuva A ja O kaupluse parkla, mis asub riigimaal. Vallavanem ütles, et kui sõlmitud lepingutest hoolimata Kredexile jätkuvalt riigimaa ei sobi, leiab vald tanklale uue koha, näiteks sealsamas lähedal asuva Tervisemaja parkla.
Hiiumaal tulevad laadimiskohad veel Kärdlas Olerexi tanklasse, Emmastes vallamaja parklasse, Pühalepa vallas Heltermaa sadamasse ja Käinas samuti vallamaja parklasse.
Kokku rajatakse Eestisse 160 elektriautode laadimiskohta, 60 laadijat hakkab paiknema maanteedel ja 100 asulates.
Praegu on käimas laadijate asukohtade projekteerimine ja seejärel ehitab võrguettevõte välja laadimistaristu kuni liitumispunktini. Kiirlaadimisvõrgustikku hakkab suvel välja ehitama AS ABB, mis tegi vastavale riigihankele 6,6 miljoni eurose pakkumise.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411