Reede, jaanuar 20, 2012
 

“Sõlekese ja Tt-stuudio “Tuhkatriinu”

Tantsuansambel Sõleke koos Tiina tantsustuudio tantsijatega toob jaanuari viimsel nädalal Hiiumaal lavale suurejoonelise tantsuetenduse “Tuhkatriinu”.
Kärdla ja Käina kultuurikeskuste lavad kipuvad suuretendusel ehk kitsakski jääma – osalisterohke etenduse lõpustseenis peab lavale mahtuma vähemalt 35 tantsijat.
“Tuhkatriinu” on juba kolmas ühislavastus Tallinna ja Hiiu saare noorte tantsijate jaoks. Viimaste aastate kõrgetasemelised ühislavastused on saanud teoks tänu sellele, et üks Sõlekese tantsuõpetajatest, Helena-Mariana Reiman on Hiiumaa maineka tantsuõpetaja Tiina Kaevu kursuseõde.
Juba sügisel saadeti Hiiumaa tantsijatele kirjeldus, mille järgi Tt stuudio neljanda rühma tantsijad “Hiirekeste tantsu” ja veel mõned väiksemad liikumised selgeks õppisid. Kaev rääkis, et Reiman käis ka ise korra tantsusamme seadmas ja jäi tantsijatega rahule.  “Liikumine polnud keeruline ja on esinejatele jõukohane.”
“Lastele annab nii suurde tantsuetendusse lülitamine hea kogemuse,” ütles Kaev. “Tüdrukud on elevil ja õpivad tundma, kuidas toimib suur tantsuansambel. Ka võimalus näha etenduse sündi, on elamus.”
“Tuhkatriinu” etenduse tantsusammud on seadnud Helena-Mariana Reiman ja Ene Jakobson.
Lavastuses teevad kaasa gümnaasiumiosa ja kolmanda klassi rühma tantsijad, kokku 24 noormeest ja neidu. Tiina tantsustuudiost teeb Hiiumaa etendustel kaasa stuudio neljas rühm, kus tantsib 11 teise ja kolmanda klassi tüdrukut. Sõlekese üks rühm jääb siis koju.
2010. aastal tantsiti koos “Libahundi” järgi lavastatud etenduses “Mari ja Tiina”, 2009. aastal lavastuses “Pipi Pikksukk”, esimene koostöökatse tehti juba 2007. aastal kui Sõlekese tantsuteater “Päikeselapsed” tõi Hiiumaale tantsuetenduse “Vahva plika”, kuhu samuti võeti appi Tiina Kaevu tantsuõpilasi.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411