Reede, jaanuar 20, 2012
 

Saare omavalitsused saavad riigilt teehoiuks rohkem raha

Majandusministeerium on ette valmistanud valitsuse korralduse eelnõu, millega riik eraldab kohalikele omavalitsustele kohalike teede hoiuks tänavu üle 18,14 miljoni euro ehk 43 protsenti enam kui mullu.
Hiiu maakonnas saab suurima toetussumma, üle 68 000 euro Kärdla linn, järgneb Käina valla toetus  ligi 52 000 eurot, Emmaste valla toetus on ligi 48 000 eurot, Pühalepal ligi 46 000 eurot ja kõige väiksem, ligi 45 000 eurot on Kõrgessaare valla teehoiutoetus.
“Kuna kaks aastat praktiliselt ei ole olnud võimalik kruuskatteid uuendada, on teede olukord pehmelt öeldes halb ja ka ka tänavune suurvesi näitas ära paljud kitsaskohad,” ütles Hiiumaa omavalitsuste liidu juhatuse esimees Jaanus Valk.
Võrreldes aasta varasemaga kasvas suhtarvudes kõige rohkem, 50 protsenti, Pühalepa valla teehoiutoetus, Käina vald sai u 40 protsenti enam ja saare ülejäänud omavalitsuste toetus teedehoiuks kasvas 38 protsenti.
Riigieelarves kohalike teede hoiuks ette nähtud raha jaotatakse kohalike maanteede ja tänavate pikkuse alusel. Muutused toetuste suuruses sõltuvad ka sellest, et kattega ja katteta teedele-tänavatele on ette nähtud erinev hoiuraha.
Hiiumaal oli 1. jaanuari 2011 seisuga 446 km kohalikke teid ja tänavaid, neist valdav osa, 375 km ehk 84 protsenti katteta.
Eestis kokku on 16 500 km riigimaanteid ja 23 514 km kohalikke teid. Eelmisel aastal eraldati teehoiuks 12,65 miljonit eurot. Veel aasta varem said Eesti omavalitsused riigilt teedehoiuks kokku üle 12 miljoni euro sh ligi 1 miljon eurot toetust valitsuse reservist lumekoristuse kulude katteks.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411