Teisipäev, jaanuar 31, 2012
 

Malle Mürgimäe: Laulgem koos!

Mitte väga ammu leidsin uue laulu, mis kannab pealkirja “Kohtumise laul”  ja algab sõnadega: “Kui sa tunned laulust siirast rõõmu ja ta aitab sind ka eluteel…”.
Siis ma mõtlesin, et, tjahh, mind on muusika küll alati aidanud ja mina aitan muusikaga nii mõndagi  kaasinimest siin Hiiumaal, aga õhtud on pimedad ja kestavad kaua ja rahvas on vaene, pulmi ei peeta ja suguvõsakokkutulekuid on harva ja kus siis inimene, kes kooris ei käi, aga laulda tahaks, laulda saab?
Ja siis tekkis mul idee-idukene: äkki kutsuks rahva kokku ja laulaks veidi koos? Neid lihtsaid laule, mida on meil seltskonna- ehk süldilauludeks kutsutakse? Mul pill on, laulusõnu ka kaks paksu kaustatäit kogunenud aastatega, kui ühe sooja toa ka leiaks, kus rohkem rahvast ära mahuks…
Ja nii seadsin sammud ühel päeval Kärdla kultuurikeskuse poole, sest kust siis ikka seda tuba leida kui mitte meie suurima küla (mille elanik ma ka juhtumisi olen) keskusest?  Kultuurimaja rahvas arvas – oh, kui tore mõte – ja nii me siis panimegi paika esimese kooslaulmise aja milleks sai laupäev, 11. veebruar, kell 16. Ehk mõni kaasmaalane tahab ka Hiiumaa kaugemast nurgast asja kaema tulla, siis oleks tal võimalik ka normaalsel ajal koju tagasi jõuda.
Tulla võivad kõik: vanaemad-vanaisad, isad-emad, pojad  ja tütred, tulla võib perekonniti ja üksikult. Tulles võta kaasa hea tuju ja köhi ämblikuvõrk kurgust välja.
Selleks, et kultuurimaja rahvas teaks, kui paljudele platsi varuda, tuleks eelregistreerida. Seda saab teha telefonil 463 2192 või meilil kultuurikeskus@kardla.ee.
Meilile lisa palun ka oma kolm lemmiklaulu, mida sellel õhtul laulda tahad ja ma koostan siis edetabeli põhimõttel laululehed. Kes ise kultuurimajja kohale läheb, pange need laulud kirja seal.
Ja veel on palve – kuna see ei ole plaaniline üritus, siis osalejad võiksid maksta paar eurot  kultuurikeskusesse enda kirjapaneku ajal või meilitsi kirjapanijad kohale tulles – sellest rahast kaetaks paljundamiskulud ja ehk jääks üle ka tee-küpsise jaoks.
Laulude valiku tahaks kokku saada kolmapäevaks, 8. veebruariks. Niisiis, kallis laulev hiidlane, tule ja vaata, mis toimub – kohtume 11. veebruaril kell 16 Kärdla kultuurikeskuses!

MALLE MÜRGIMÄE
muusikaõpetaja

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411