Teisipäev, jaanuar 3, 2012
 

Lennureisijate arv ületas teist aastat järjest 10 000 piiri

Lahkunud aasta, nagu ka aasta varasem, oli Kärdla lennujaama jaoks rõõmustavalt töine, reisijate arv ületas eesmärgiks seatud 10 000 piiri. Mullu kasutas lennujaama teenuseid, 10 688 reisijat. Kasv ei ole aasta varasemaga võrreldes just väga suur, 2010. aastal olid reisijate üldarv vaid 136 võrra väiksem.

Võrreldes masuajaga on lennuvõimalust pealinna ja tagasi siiski märksa aktiivsemalt kasutama hakatud – mullu oli 1425 reisijat rohkem kui 2009. aastal. Rekordilise 2006. aasta reisijate arvust, 11 073 jäi puudu ligi 400 reisijat.

Suuremat osa, 10 041 reisijat, sõidutas Tallinn-Kärdla- Tallinn regulaarliini teenindav AS Avies.
“Meile on üsna tähtis, et reisijate arv ületas 10 000 piiri, tahaks uuel aastal selle numbri saada veel suuremaks,” ütles Aviesi regulaar- ja tšarterreiside mänedžer Inga Rjazanova. Selleks loodab ettevõte koostöös Hiiumaa Selveriga sooduskampaaniat korrata. Praegu kestab kampaania, kus Alexela kliendid saavad Tallinn-Kärdla-Tallinn liinil odavama pileti.
Detsembri keskpaigas kohtusid ASi Avies juht Allan Soll ja Inga Rjazanova Hiiumaal maavanem Hannes Maaseliga. Maavanem vahendas Aviesi infot, et Rootsi väiksemates linnades, kus Aviesi lennukid praegu liine teenindavad, on huvi ka Eesti väikesaartele lendamise vastu. Rjazanova kinnitas, et huvi on tundnud nende Rootsi lennusihtkohtade, Pajala ja Svegi reisibürood. Esialgu võiks niisugused liinid toimida suviste tšarterreisidena näiteks marsruudil Sveg-Kuressaare-Tallinn või Sveg-Kärdla-Tallinn, kuid Rjazanaova sõnul on see siiski tulevikuplaan, mitte lähiaja tegevus

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411