Reede, jaanuar 20, 2012
 

Emmastes selgitati väledaimad koolinoored

Esmaspäeval viidi Emmaste spordihallis 104 noore sportlase osavõtul läbi Hiiumaa koolinoorte meistrivõistlused sisekergejõustiku jooksualadel.
Spordihall oli hommikul kui sipelgapesa, kui 54 tüdrukut ja 50 poissi võistluse eel soojendusharjutusi tegid. Mõni minut enne kella kümmet anti korraldus stardipaika suunduda ja järgneva nelja tunni jooksul oli sihitu liikumine asendunud sihipärase medalijahiga.
Suurim medalisaak: kolm kulda, üks hõbe
Edukaim võistleja oli 4.–5. kl arvestuses osalenud Emmaste põhikooli õpilane Liisi Kajo, kes võttis võidu kolmel individuaaldistantsil ja lisaks hõbeda teatejooksus.
Kajo tulemused: tõkkejooksu aeg 9,4 s, sprindis 7,4 s ja klotsijooksus 11,6 s. Viimane aeg olnuks konkurentsivõimeline ka kõigis teistes vanuseklassides.
6.–7. kl tüdrukutest oli parim Grete Liis Laid ajaga 11,9 Emmaste koolist. Sama kooli õpilane Elery Kullamägi aga ajaga 11,5 s 8.–9. klassi tüdrukutest ja Krista Pärn 11,4-ga gümnasistide arvestuses.
Tõkkejooksu suutsid eelpool toodud vanuseklassides kiiremini läbida Gerda Kangur Käina gümnaasiumist ajaga 9,6 s, Emmaste põhikooli õpilane Anet Post 8,2 s ja Kaja-Liis Pall Kärdla ühisgümnaasiumist 8,1 sekundiga.
Tavajooksu ehk 50 m sprindis jätsid konkurendid selja taha Janne Nurk Kärdlast ajaga 7,3 s, Anet Post Emmastest 6,7 s ja Kreet Kangur Kärdlast 6,4 s.
Alavõidud kahekaupa
Poiste arvestuses suutsid mitu noormeest teenida kaks alavõitu. Nii oli Allar Esko Käina koolist  kiireim klotsijooksus ajaga 9,7 s ja teatejooksus. Kuna teatejooksus võistles vaid kaks võistkonda, kummaski gümnaasiumist üks, aega ei võetud ning kirja said vaid kohad.
Teine gümnasist, Marko Lauri Kärdla koolist teenis esikohad tõkkejooksus tulemusega 7,9 s ja sprindis 5,9 s.
8.–9. kl poistest oli Sander Laur Kärdla ühisgümnaasiumist ajaga 8,0 s parim tõkkejooksus ja teatejooksus. Tema koolivend Steven Saar­nak samuti teatejooksus ja klotsijooksus 10,2 s-ga. Selle vanuseklassi nobedaim sprinter oli Daniel Mets Emmaste koolist ajaga 6,1 s.
Noorimatest poistest teenisid alavõidu Taavi Arbo Kärdlast 9,1 sekundiga tõkkejooksus, Palade õpilase Hendrik Reinpali tulemus sprindis oli 6,8 s ja Käina kooli poisi Rasmus Kraavikul klotsijooksus 11,6 s.
6.–7. kl arvestuses edestasid teisi eelnimetatud aladel Andro Pere Paladelt 7,7 s, Robin Niidas Laukalt 6,3 s ja Emmaste õpilane Marko Pruunlepp 10,6 s.
Teatejooksus olid Käina gümnasistid Taisi Reede, Carol Bušman, Allar Esko ja Allar Rehepap Kärdla konkurentidest väledamad.
Põhikoolide arvestuses oli Kärdla teatejooksus kiireim nii tüdrukute (Jaanika Alevi, Janne Nurk, Karina Suik, Merit Rebase) kui poiste (Kevin Koit, Jan Erk, Steven Saarnak, Sander Laur) arvestuses. Mõlemal puhul järgnes kolmandana Emmaste esindus.
Tüdrukute klassis võttis Kärdla veel ühe poodiumikoha, kolmanda, poistest oli kolmas Palade.
Medalitabeli tipud: Kärdla ja Emmaste
Koolide omavahelises võistluses suutsid Kärdla kooli gümnaasiumiosa õpilased Käina gümnaasiumi kogutud esikolmikukohtade osas edestada, kogudes neid 11, sh viis esikohta. Käinal oli vastu panna vastavalt kaheksa ja kaks.
Põhikoolide seas oli konkurents tihe. Medalitabeli tippu kerkis võõrustaja ehk Emmaste põhikool, kes kogus üheksa esikohta, lisaks kuus teist ja kaks kolmandat kohta. Kärdla teenis kuus esimest, sama palju teisi kohti ja üheksa kolmandat kohta. Käina saagiks jäi vastavalt kaks, viis ja viis. Paladel kaks, üks ja kaks ning Laukal üks, kaks ja üks
Seega medaleid jagus kõigile koolidele. Loodetavasti jätkub sarnast spordilusti edaspidisekski, sest siiras rõõm on olla võistlusel, kus nii palju särasilmseid osalejaid.

HERGO TASUJA

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411