Teisipäev, jaanuar 31, 2012
 

EAS: Hiiumaa ettevõtted võiks ekspordirevolutsiooni teha küll

Täna on viimane päev kandideerida EASi ekspordirevolutsiooni programmi, mille käigus koolitatakse ettevõtete jaoks ekspordioskustega müügijuhte. Tõsisemalt huvi tundnud on üle 40 ettevõtte, nende hulgas on enim esindatud puidutootmisettevõtted, järgneb masinatööstus. Mitu firmat pürib programmi ka toiduainetetööstusest ja trükitööstusest, samuti on esindatud tekstiilitööstus.
EASi kommunikatsioonikoordinaator Merilin Pärli ütles, et Hiiumaalt praegu ettevõtteid registreerunud pole.
“Kutsuksime neid üles liituma küll – möödunud aastal oleksid paljud noored tahtnud nt saartele tööle minna, aga saarte ettevõtted pelgasid, et kes sinna ikka tulla tahab ja ei kandideerinudki,” lisas Pärli.
Praegu EASil küll veel puudub info, kas keegi noortest just Hiiumaale tahaks minna.
“Mullused vestlused noortega näitasid, et välismaalt tulnuna olid nad valmis kuhu iganes tööle asuma ning pigem lootsidki Harjumaalt kaugemale saada. Seega ei maksa ettevõtetel peljata – küllap leiduks ka neile huvilisi,” kinnitas Pärli.
Müügijuhtide koolitusprogrammi Ekspordirevolutsioon kutsus ellu EAS Euroopa sotsiaalfondi vahenditest.

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411