Teisipäev, november 10, 2009
 

Partsi Peeter reegib vöitjatest ja pörujatest

Ooda, ma ütle veel valimiste kohta möne öige söna. Kärdel käis kogu see valimiste mäng parteide vahel. Laari omadel olli kogunisti kolm köva trumpa püus. Esteks ilma luu kereta uus mees Linkov, siis ihu arst Talts ja hinge tohter Simson. No mis sa kövemat nime kirja veel tahta muistad! Vöit kää nagu naksti. Pole ölle söpru abiks tarviskid.
Reform läks valima nenna et ämbrid kolisesid. Esteks see suur Kaljula plakat väljaku peel, siis nee hermus suured ruumid ja see, et küünte ja hammastega linnapää toolist kinni oldi. Taga tipuks veel Kaupsi kaasa mäng. Neh tei tääte jo küll, et riigi kogulasi valimistel partideks hüiti.
Sotsid aa valimistel ikke na kehvas seisus olnd, aga sii nende esi number köva polt. Ikke aa Eesmaa muistend ennast vöimu juurde prässida. Äi, äge sennest midad hukkas pole. Kui linna rahvas soovib ja mihele omale volikogu laua otsa tool ka meeldib, siis aa keik jokk. Pole killelgid midad kobiseda.
Savisaare partei omad said üle riigi keikse änam heeli, aga meitel sii Kärdel natust vehem. Aga pole Vahtras suurt kehvem mees midad. Kui taale tehti ette panek vöimuga natust vehe kaasa mängida, töstis Vahtras viisakalt kaabut ja lausus, et täname pakkumast, aga nemad siiskid passivad.
Keikse toremad aga ollid ikkegid nee Tuleviku Kärdla noored poisid ja tüdrugud. Sa mötle – nad käisid metsas marjal ja seenel. Müügi raha eest tehti omale valimise reklaami. Natust raha jäänd veel ülegid. Tasuks linnas 156 heelt ja koht volikogu laua eeres. Hurraa!
Körgesaares olli asi juba enne valimisi klaar. Nenna kui küla rahvas kuskil pool kokku tulli, olli vallavanem Valk ka kohe nina pidi platsis. Neh ja naistele sösune asi meeldis. Ma arva siiskid seda, et lisa heeled tullid Valgule senne eest, et ta pole Eihveli torni jöudend maha lammudada.
Emaste rahvas tahab, et kord oleks majas. Kui ikke politsei komissar Kail valdas pukkis, siis peab ausus ja öiglus öitsema. Mingu Sööl ja Lauter välje teenit pintsi peele.
Käina valla maja katuse all olli korra öhk juba üsna kuum. Leili heitnud keikse rohkem Jõpiselg, aga äga teisedkid kehvemad vihtlejad olla tahtend. Ähvardamisi lendas igasse poole ja üteldi, et Koostöö äi kavatse koos tööd tehje. Viimeks sündis kahe suure pakt nagu mei seda ajaloostkid mäletame…
Pühalepa omad jähid jälle punnitama. Kas Tasakaal vöi Kaduvald? Keikse rohkem heeli Tasakaalu Perele, aga Koduvalla Orava omad vetsid kamba peele 10 heelt rohkemgid. Siis vilistas vahe kohtunik, Laari partei Remmelkoor löpuks Koduvalla kasuks. Jo ollid nee senne va poe lobudiku pärast natust vehem norind kui teised. Ma ise ole kindel, et kui oleks valimistel kandideerind sösune mees nagu Kerves Tiit, poleks miskit punnitamist olnd. Tiit oleks keik heeled omale saand ja valla keerulised muistatused ka nobesti ee lahendand. Aga midad pole änam tehje nenna Pühaleppas kui igal pool mujalgid. Jo jeeme ootma, mis tulevik toob. Aga mis asja ootved nee mökud, kis ise pole valimas käindkid

 

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411