Kolmapäev, september 9, 2009
 

Iidlased peaks tegema laevarehverendumi

Vaada, mei aasime eile õhta naabrmihega jüttu, kui telegas akati reekima, et niid akab Iiumaa vahed käima ainuld üks ermsuur laev. Näh, ja et keik iidlased aa selle vasta.
Mei siis Jussiga arvasime ka, et me nagu ka iidlased ja me toedame ka seda edevetmist nagu niid öelakse.
Aga ega see lugu nenda lihtne ka äi ole. Vaada, kui ma akasi naist vetma ja siis mo isa ütles, et kuule Jüri, keikse targem saarlane aa keikse lollima iidlase tehtud, neh, et kui saad, jäta vetmata. No ma jo äi saand, olukord oli sihuge, et äi saand. Ma ole taaga niid 40 aastad eland ja lapsed kasvadand ja… Noh, mo moor aa jo saarlane, jo sa tääd.
Niid ma metlesi ka, et vaada, piaaegu sama asi – see saarlane, äi, ega ta loll pole, muidu äi oleks ta nii rikkaks saand, aga tapsaa jo aru, et meidel aa ka taris sõita – killel äriasjus , killel äraasjus. Jo ta pole esi Iiumaal käind, muidu ta sedasi äi teeks. Mis saarlasdel äda – tund ja laev, aga meidel aa see natust vehe palju teismoodi.
No siis see minister ütles veel, et tuleb kolm kuud prooviaega, et midamoodu? Vaada, omal ajal oli pruut peigmehe kidus proovi peel, neh, et kas oskab tööd tehja ja on lahtise keega ja jo neid asju veel oli. Äi-äi, niid laiv ka proovi peele, et kudamoodu see siis aa, et kas teised laevad sõitvad ja see siis proovib või midamoodu?
Neh, vene aegu ostsid omale uued Kommunaari kingad. Kiidedi mes erm, aga nendel pidi ka ikka enne tükk aega prooviaeg olema, kui veisid no kasvei Kärdele minna. Neh, ma läksi ükskord Kärdele, uued kingad jalgas, pärast äi saas änam koju, jalad puha purud. Vanamoor kodu tänidas, et oleks pidand ika enne prooviaeg olema. Voh, eks niid ole ju peaaegu samat moodu. Mapsaand pärast tükk aega midagist jälga panna, varbad-kannad olid puha verel.
Neh, aga vaada, veel üks asi. Juss arvas, et niid saavad saarlased meidele selle eest käde maksa, et mei neitid ikka aasind oleme, ja eks see tee nende südamele eed meeld – kädemaks pidi keikse magusam olema.
Neh, niid peaks küll keik iidlased ennast kogu vetma ja korraldama rehverendumi vei mes ta oli, et ika meidel oleks ka oma asju veimalik esi otsutada. Neh, varsti tuleb tali ja lumi maha, siis aa iidlane ja ka inimene, ega enne mette. Aga lumi sulab ju kevade jälle ee… Neh, eks metelge tei ka sellepeele.
JAAGUTOOMA JÜRI

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411