Neljapäev, juuli 16, 2009
 

Hiiumaa pensionäride suvised üheshingamised

Nädal tagasi istus Kärdla päevakeskuses koos Hiiumaa pensionäride ühenduse juhatus. Pandi paika tänavuse Hiiumaa pensionäride suvepeo aeg, paik ja sisu. Niisiis – 23. juulil algusega kl 11 Hellamaa rannas. Edasi jätkaksin “omakeelselt” – nagu kohalikud seda soovinud.
Neh, äga see üheshingamine pole pärast vägevet laulupidu otsa löppend midad. Säälsamas paikas jätkus see hingamine juba ölle seltsis… Hiidlased ka tegevad seltsis hingamist mütmel pool. Tule-Tulemine, Söru otses Kihnu Virve juures vöi nüid kohe Hiiu Volkis – ikke saame koos olemisest ja hingamisest mönusa portsjoni narkotsi, mis meite meele natust vehe ärksamaks teeb.
Nooremate seas ka nee meite sugused vanad ja kobedad. Olgu selg vihmast vöi päikesest libe märg, aga seltsishingamise mönust tuleb osa saada. Omal nägu nenna röömus nagu polekskid kratid meite köhna raha koti ümber keelt limpsamas.
Jo senna mei Hellamaa ranna laulukaare juurde hulga auväärt daamesid (ja härrasid sekka ka) sel heinakuu 23. peeval seltsis hingama tuleb. Vallad aitavad maarahval kohale söita. Kärdelt leheb buss Pritsumaja juurest kell pool 11, aga bussisöidu soovist tuleb enne päävakeskusse tääda anda. Keikidel pidulistel palutakse 25 krooni raha seltsi vetta.
Et mis seel nähja-kuulda saab? Oodame külla eakaaslasi mandrimaa keikse vaesemast kohast – Raplamaalt. Vaesed aa nad siiskid ainult sennes mötes, et nendel pole merd lisipiiriskid. Näidame siis nendele ja nemad oma korda siis meitele, mis nad tehja muistved. Äga vöörustaja, Pühalepa, oma lustilisi ka kuju jäta. Nenna samuti Kärdle omad ja vallad ka. Ma vöi sii preegud midad kogemata valetada ka, aga suppi pidi küll antama. Lühidalt üteldes – keik umbes sama viisi nagu see varem memme- taadi nime all peetud suve pidu ikke olnd aa.
Hiiumaa pensionäride suveüritused jätkuvad ka suve teisel poolel. Kärdla omad võtavad sihi Rocca al Mare vabaõhumuuseumi 5. augustil. Täpsemalt küsi päevakeskusest, sest sinna tuleb sõidusoovist nagunii hiljemalt 31. juuliks teada anda.
Uusi üheshingamisi üritustel ja seltsielus, heast heinailmast rääkimata!
VALTER VOOLE

 

Sildid:

Comments

Pole ühtegi kommentaari.
 
Hiiu Lehest

Hiiu maakonna sõltumatu maakonnaleht aastast 1997

Miks sündis Hiiu Leht »
Kontakt

Telefon: +372 463 2199
Email: hiiuleht@hiiuleht.ee

Vabrikuväljak 1, Kärdla, 92411